Sisteme de irigat si drenaj

Instalatii de irigat

Instalatii de irigat

Udarea corecta a gradinii este o sarcina foarte importanta in ceea ce priveste dezvoltarea normala a plantelor. Folosirea sistemelor de irigatii, in special pe timpul verii, poate crea diferente simtitoare in modul in care fauna gradinii va „exploda” in frumusete si parfum.

Recomandam sa uzi gradina dimineata, iar pentru a evita canicula poti repeta procesul si seara. Se toarna o cantitate moderata, astfel incât apa sa fie absorbita imediat de pamânt.

In ce consta

Irigarea spatiului verde este importanta pentru prelungirea duratei de viata a plantelor si gazonului. Procesul de instalare a unui astfel de sistem, consta in:
crearea unui sistem de irigaţii eficient
programarea aspersoarelor in funcţie de timpul de irigare pentru fiecare tip de planta
administrarea/mentenanţa resurselor de apa
folosirea sistemelor de irigat de cea mai inalta calitate

Avantaje

prevenirea efectelor caniculei si secetei
intreţinerea şi infrumuseţarea unui spaţiu verde
stabilizarea solului
eficientizarea consumului de apa, ce aduce cu ea şi minimizarea costurilor

Totul pentru gradina ta

Sisteme de irigat profesionale complet automatizate cu programare orara si senzor de ploaie. Prin proiectare alegem cele mai potrivite produse in conformitate cu configuratia gradinii. Asiguram garantie pentru montajul instalatiilor precum si intretinerea ulterioara a acestora.

De asemenea, reparam sisteme de irigatii, curatam filtrele sau le pregatim pentru sezonul sezonul rece. La PSG efectuam tot ce tine de amenjarea si functionalitatea gradinii.

Sisteme de drenaj

Solul ud si argilos retine o mare cantitate de apa care ingreuneaza munca pe acel teren in anumite perioade ale anului. Aceasta poate duce chiar la inecarea plantelor si a gazonului.

Amenajarile de desecare-drenaj au rol de regularizare a regimului apei din profilul si de la suprafata solului. Este necesar sa instalam un sistem de drenare pentru a reduce cantitatea de apa din sol, in special de la suprafata acesteia.

O gradina careia ii lipseste drenajul poate avea anumite probleme – deteriorarea gazonului, moartea plantelor, tasarea pamântului in timp si chiar slabirea fundatiei casei. Cantitatile excesive de apa pot face ca materialul rezultat din farâmitarea pamântului, a materiilor organice sa se adune la suprafata, in cantitate consistenta, ducând la formarea namolului, care va face ca intreaga gradina sa balteasca in apa.

Sistem de drenaj

Sisteme de drenaj in gradini, parcuri si terenuri de sport

Se pot realiza si prin instalarea unui sistem alcatuit din tevi subterane, care colecteaza apa intr-un rezervor sau, dupa caz, direct la canalizare. Acestea sunt compuse din plastic modelat si pot ajunge pâna la dimensiuni de 15 metri.

tevile se monteaza usor inclinate, pentru a facilita drenajul. De jur imprejurul tevilor se adauga un strat de pietris si pânza geotextil, pentru a impiedica infundarea drenului si a asigura crearea unei suprafete stabile, prin care apa sa se scurga.

Avantajele sistemelor de drenaj:

impiedica inecarea plantelor
impiedica umezeala excesiva
monitorizarea drenajului eficient
Sună un consultant