Amenajari decorative cu piatra in gradina - rocariile

Servicii profesionale pentru o grădină așa cum ai visat

Cere ofertă

Luni - Vineri: 08 - 17
https://www.peisagistica-shri.ro/wp-content/uploads/2023/04/rocarie-1.jpg

Grădină ca în povești

Rocăriile sau stâncăriile sunt un element decorativ de grădină, compus din pietre (roci) și plante atent selecționate și îmbinate. Acestea formează mici zone stâncoase, pitorești, care imită peisajul montan.

Alegerea locului de amplasare a unei rocării în curtea sau grădina casei este foarte importantă. Vom alege întotdeauna zonele expuse la soare și, pe cât posibil, ferite de vânt. Specialiștii în peisagistică nu recomandă amplasarea stâncăriilor în centrul grădinilor. Aceștia consideră că un astfel de aranjament de grădină este mai spectaculos atunci când este amplasat într-o zonă apropiată centrului sau chiar marginii unei grădini. Esențial este ca rocăria să fie vizibilă din mai multe unghiuri diferite și atent integrată în restul peisajului din curte sau grădină. 

Iata cum se realizează o rocărie sau o stâncărie:

Primul pas în realizarea unei stâncarii în grădină este săparea unei fundații adânci de 20-40 cm
Urmează drenajul. Pentru asigurarea unui drenaj bun care va preveni afundarea întregii rocării în pământ, trebuie să se umple fundația cu pietriș sau cu spărtură de cărămidă. Peste stratul de drenaj se va adaugă, în straturi, pământul care a fost extras din locul în care a fost săpată fundația. Fiecare strat de pământ va fi tasat și udat minuțios, pentru a acoperi fundația
Pasul trei implică amplasarea rocilor care vor forma stâncăria din grădină, având grijă să le dispunem într-un mod armonios. Astfel, vom construi baza din pietre de formă plată sau rotunjită, montând pietrele mai ascuțite, în partea superioară care să amintească de vârful unui munte.
Amenajari decorative cu piatra
Contactează-ne pentru amenajari decorative cu piatra


    Cere ofertă
    Luni - Vineri: 08 - 17
    Sună un consultant