Acoperisuri verzi & Pereți verzi

Servicii profesionale pentru o grădină așa cum ai visat

Cere ofertă

Luni - Vineri: 08 - 17
https://www.peisagistica-shri.ro/wp-content/uploads/2023/04/acoperisuri-verzi.jpg

Mai mult verde

Pe timp de vară, temperaturile în oraşe sunt cu 5-7ºC mai mari, decât în alte regiuni alte ţării. Acest lucru se întâmplă deoarece, clădirile și acoperișurile au o putere mare de absorbție a căldurii.

Astfel, cea mai potrivită variantă pentru a regla temperatura este montarea unui acoperiș verde.

La nivelul acoperișului se poate înregistra o temperatură de până la 40ºC mai mare în comparaţie cu un acoperiş verde.

Potrivit unui studiu efectuat de Tyndall Centre, cu privire la schimbările climatice, este nevoie de 10% mai multă verdeaţă în oraşe pentru a diminua efectul de insulă urbană (UHI Effect).

De asemenea, pe timp de iarnă, structura de vegetație are efect termoizolant.

Un alt avantaj major al acoperișurilor verzi este reducerea scurgerilor de apă, ceea ce duce la reducerea împovărării sistemelor de canalizare cu 70-95%, vara. Acoperișurile verzi au o influență şi asupra reducerii costurilor, diminuând sau reducând la zero nevoia de colectare a apei în rezervoare sau alte echipamente similare de gestionare a apei pluviale. De asemenea, capacitatea de reținere a apei de ploaie ajută la limitarea accidentelor cauzate de ploi abundente.

Compartimentarea Spațiilor

În funcție de zona pe care doriți să o amenajați și de designul ales există nenumărate variante pentru crearea unui spațiu verde care să ofere relaxare și intimitate.

Vă propunem astfel, un perete verde care se poate folosi, atât pentru amenajarea unui spațiu privat (terasa blocului, grădina, etc) sau pentru crearea unui spațiu restrâns în clădirile de birouri.

Peretele poate fi realizat din același tip de plantă sau din plante diferite.

Pentru a te bucura constant de un perete verde este important ca soiurile de plante să fie selectate cu atenție. De aceea, la PSG, optăm pentru anumite soiuri de plante care să reziste condițiilor climatice și care să se potrivească cu designul ales.

În zona de lobby se poate amplasa un perete verde de mari dimensiuni. Se poate opta și pentru jardiniere masive pentru a delimita zona și a crea un spațiu intim. 

Aici poți să iei o pauza de cafea, să te întâlnești cu un coleg pentru a discuta în privat sau să îți inviți potențiali parteneri de afaceri.

Partenerii noștri sunt lideri pe piața mondială în soluții de amenajare a spațiilor verzi, și cu toții avem un singur scop. Să creăm o un spațiu verde conceput pentru fiecare zonă în parte, care să iasă în evidență în fiecare moment al anului.

https://www.peisagistica-shri.ro/wp-content/uploads/2023/04/pereti-verzi.jpg
Contactează-ne


    Cere ofertă
    Luni - Vineri: 08 - 17
    Sună un consultant