Montare Gazon

Servicii profesionale pentru o grădină așa cum ai visat

Cere ofertă

Luni - Vineri: 08 - 17
montare gazon

Rulourile de gazon reprezintă cea mai rapiăa modalitate pentru amenajarea unei peluze perfecte, a parcurilor sau a terenurilor de sport.

La prima vedere, montarea rulourilor de gazon poate părea o operațiune simplă însă este recomandat ca aceasta să se facă de către persoane avizate și cu experiență.

Fiecare etapă din procesul montării este importantă și îi acordăm atenția cuvenită astfel încât rezultatul final să fie unul calitativ și spectaculos.

Montajul

Solul pe care se vor amplasa rulourile trebuie sa fie foarte bine mărunțit, fără bolovani, fără pietre, nivelat și ușor compactat. Dacă pământul este argilos se va întinde un strat de nisip de 1-2 cm și se va nivela (pentru drenaj și stimularea înrădăcinării). Se poate adăuga sol fertil sau fertilizator granule.

Rulourile desfășurate se montează unul lângă altul, presând marginile una în alta ușor, pentru a se îmbina perfect, pentru a nu se crea spații.

Decupajele (la margini, pentru forme sau în jurul plantelor) se fac cu cuțite rezistente și foarte ascuțite (sau cutter).

Montajul se face presând ușor marginile rulourilor unele în altele. După montaj, gazonul se va tăvălugi, după care urmează irigare abundentă.

Suprafața gazonată va fi irigată cu circa 10 L/ m2/ 24 ore, pe toată perioadă caldă a anului. Este recomandat ca acest lucru să se facă cu un sistem automat de irigaţii, pentru a se verifica necesarul de apă.

Prima tundere se va face după o săptămână de la montaj, în perioada de creștere.

https://www.peisagistica-shri.ro/wp-content/uploads/2023/04/gazon1.jpeg
https://www.peisagistica-shri.ro/wp-content/uploads/2023/04/gazon3.jpeg

Întreținerea

Tunderea se face săptămânal, cu cuțite ascuțite și curățate la viteza mare în perioada de creștere, (înălțime 3-5 cm cm). La o tundere, nu se reduce mai mult de o treime din înălțimea firelor.

Tratamentele și fertilizările se fac după tunderi. Verificați calitatea tunderii, să nu se franjureze firele, pentru a preveni apariția bolilor gazonului.

Fertilizarea se face în aprilie și în august, cu granule NPK + Me (cf. specificațiilor produselor), după tundere. Produse ajutătoare: Zeolit, Hydrogel. Distribuirea produselor se face conform specificațiilor acestora.

Scarificarea, greblarea, aerarea, supraînsămânțarea sunt de asemenea necesare pentru un gazon de calitate. După circa 8 ani poate fi necesară înlocuirea cu alte rulouri, din cauza îmbătrânirii naturale.

Irigarea este indispensabilă după montaj și în toată perioada caldă (circa 10L/ m2/ 24 ore), de preferat cu sistem automat de irigare, asigurând cantitatea necesară de apă.

Tratamentele se fac preventiv și curativ și cuprind combaterea bolilor (mucegai, bacterii) și dăunători (insecte, viermi etc.). Orice problemă trebuie tratată imediat după apariţie (boli, dăunători etc.).

În perioada de vară,  tratamentele antifungice și antibacteriene se aplică la montaj (fără fertilizare) și se repetă la o săptămână, dacă e necesar. După montarea gazonului se aplică tratamente împotriva bolilor și dăunătorilor.

Contactează-ne


    Cere ofertă
    Luni - Vineri: 08 - 17
    Sună un consultant