Rulourile de gazon reprezintă cea mai rapiăa modalitate pentru amenajarea unei peluze perfecte, a parcurilor sau a terenurilor de sport.
La prima vedere, montarea rulourilor de gazon poate părea o operațiune simplă însă este recomandat ca aceasta să se facă de către persoane avizate și cu experiență.
Fiecare etapă din procesul montării este importantă și îi acordăm atenția cuvenită astfel încât rezultatul final să fie unul calitativ și spectaculos.
Tunderea se face săptămânal, cu cuțite ascuțite și curățate la viteza mare în perioada de creștere, (înălțime 3-5 cm cm). La o tundere, nu se reduce mai mult de o treime din înălțimea firelor.
Tratamentele și fertilizările se fac după tunderi. Verificați calitatea tunderii, să nu se franjureze firele, pentru a preveni apariția bolilor gazonului.
Fertilizarea se face în aprilie și în august, cu granule NPK + Me (cf. specificațiilor produselor), după tundere. Produse ajutătoare: Zeolit, Hydrogel. Distribuirea produselor se face conform specificațiilor acestora.
Scarificarea, greblarea, aerarea, supraînsămânțarea sunt de asemenea necesare pentru un gazon de calitate. După circa 8 ani poate fi necesară înlocuirea cu alte rulouri, din cauza îmbătrânirii naturale.
Irigarea este indispensabilă după montaj și în toată perioada caldă (circa 10L/ m2/ 24 ore), de preferat cu sistem automat de irigare, asigurând cantitatea necesară de apă.
Tratamentele se fac preventiv și curativ și cuprind combaterea bolilor (mucegai, bacterii) și dăunători (insecte, viermi etc.). Orice problemă trebuie tratată imediat după apariţie (boli, dăunători etc.).
În perioada de vară, tratamentele antifungice și antibacteriene se aplică la montaj (fără fertilizare) și se repetă la o săptămână, dacă e necesar. După montarea gazonului se aplică tratamente împotriva bolilor și dăunătorilor.