Instalații de irigat și drenaj
Sismtem de irigat/sisteme de drenaj

Servicii profesionale pentru o grădină așa cum ai visat

Cere ofertă

Luni - Vineri: 08 - 17
Instalații de irigat

Instalații de irigat

Udarea corectă a grădinii este o sarcină foarte importantă în ceea ce privește dezvoltarea normală a plantelor. Folosirea sistemelor de irigații, în special pe timpul verii, poate crea diferențe simțitoare în modul în care fauna grădinii va „exploda” în frumusețe și parfum. 

Recomandăm să uzi grădina dimineața, iar pentru a evita canicula poți repeta procesul și seara. Se toarnă o cantitate moderată, astfel încât apa să fie absorbită imediat de pământ. 

În ce constă

Irigarea spațiului verde este importantă pentru prelungirea duratei de viață a plantelor și gazonului. Procesul de instalare a unui astfel de sistem, constă în:
crearea unui sistem de irigaţii eficient
programarea aspersoarelor în funcţie de timpul de irigare pentru fiecare tip de plantă
administrarea/mentenanţa resurselor de apă
folosirea sistemelor de irigat de cea mai înaltă calitate

Avantaje

prevenirea efectelor caniculei si secetei
întreţinerea şi înfrumuseţarea unui spaţiu verde
stabilizarea solului
eficientizarea consumului de apă, ce aduce cu ea şi minimizarea costurilor

Totul pentru gradina ta

Sisteme de irigat profesionale complet automatizate cu programare orară și senzor de ploaie. Prin proiectare alegem cele mai potrivite produse în conformitate cu configurația grădinii. Asigurăm garanție pentru montajul instalațiilor precum și întreținerea ulterioară a acestora.

De asemenea, reparăm sisteme de irigații, curățăm filtrele sau le pregătim pentru sezonul sezonul rece. La PSG efectuăm tot ce ține de amenjarea și funcționalitatea grădinii.

Sisteme de drenaj

Solul ud și argilos reține o mare cantitate de apă care îngreunează munca pe acel teren în anumite perioade ale anului. Aceasta poate duce chiar la înecarea plantelor și a gazonului.

Amenajările de desecare-drenaj au rol de regularizare a regimului apei din profilul și de la suprafața solului. Este necesar să instalăm un sistem de drenare pentru a reduce cantitatea de apa din sol, în special de la suprafața acesteia.

O grădină căreia îi lipsește drenajul poate avea anumite probleme – deteriorarea gazonului, moartea plantelor, tasarea pământului în timp și chiar slăbirea fundației casei. Cantitățile excesive de apă pot face că materialul rezultat din fărâmițarea pământului, a materiilor organice să se adune la suprafață, în cantitate consistentă, ducând la formarea nămolului, care vă face că întreagă gradina să băltească în apă.

https://www.peisagistica-shri.ro/wp-content/uploads/2023/04/drenaj.jpg

Sisteme de drenaj în grădini, parcuri și terenuri de sport

Se pot realiza și prin instalarea unui sistem alcătuit din țevi subterane, care colectează apa într-un rezervor sau, după caz, direct la canalizare. Acestea sunt compuse din plastic modelat și pot ajunge până la dimensiuni de 15 metri.

Țevile se montează ușor înclinate, pentru a facilita drenajul. De jur împrejurul țevilor se adaugă un strat de pietriș și pânză geotextil, pentru a împiedica înfundarea drenului și a asigura crearea unei suprafețe stabile, prin care apa să se scurgă.

Avantajele sistemelor de drenaj:

împiedică înecarea plantelor
împiedică umezeala excesivă
monitorizarea drenajului eficient
Contactează-ne


    Cere ofertă
    Luni - Vineri: 08 - 17
    Sună un consultant