Pregătește-ți grădina pentru toamnă, sfaturi de amenajare

septembrie 14, 2023by iza0

Lucrezi din primăvara la crearea și menținerea propriului colț de verdeață, iar odată cu începerea toamnei poți culege roadele muncii tale. Tot acum este momentul să îți pregătești grădina pentru noul sezon, astfel încât să te bucuri de o recoltă bogată și de un spațiu verde plin de viață în anul ce urmează.

 

Îți dorești un nou design al grădinii tale, dar nu știi de unde să începi? Ei bine, nu este niciodată prea devreme sau prea târziu pentru a crea zona perfectă de vegetație. Alege o proiectare peisagistică, iar noi îți oferim consultanța de care ai nevoie pentru remodelarea grădinii.

 

 

Îndepărtează resturile vegetale

 

Toamna îți îmbracă grădina în nuanțe calde de galben și portocaliu, care întregesc atmosfera perfectă a acestui anotimp. Cu toate acestea, îți recomandăm să colectezi frunzele și resturile uscate de vegetație, deoarece ele putrezesc și formează bacterii care afectează solul și astfel îngreunează dezvoltarea viitoarelor plante.

Ce poți face însă este să le colectezi și să le depozitezi într-un recipient special pentru compostare. Ai grijă să le alegi pe cele care sunt sănătoase, fără pete, întrucât unele pot purta dăunători pe care nu îi dorești în sol. Compostul obținut este perfect pentru a îmbunătăți structura solului și a hrăni plantele cu nutrienți esențiali unei creșteri viguroase.

 

Pregătește solul

Grădina ta este acum curată, lipsită de frunze și alte resturi vegetale uscate. Munca ta nu se oprește aici, deoarece trebuie să te ocupi de aerarea solului. Astfel, solul curat se sapă la o adâncime de 15-20 de centimetri, prin utilizarea unei sape sau a unui motocultor. Aerarea este esențială pentru decompectarea lui și permite apei, aerului și microorganismelor benefice să ajungă la rădăcina plantelor.

După aerare este recomandată fertilizarea, care va fi mult mai eficientă acum, după ce pământul este bine afânat. Tot ce îți mai rămâne de făcut este să semeni gazonul. Nu vrei să te ocupi singur de pregătirea solului? Noi te putem ajuta! Avem o experiență vastă de amenajări spații verzi și găsim mereu soluții pentru crearea grădinii perfecte.

 

Toaletează pomii

Pomii au și ei nevoie de îngrijire, iar toamna este potrivită pentru toaletarea lor. Această operație este importantă atât pentru siguranță, deoarece unele ramuri uscate pot cădea și pot cauza daune materiale și fizice, dar și pentru a menține sănătatea lor. Ramurile pot fi atacate de insecte și alți dăunători, iar înlăturarea lor protejează restul pomului și fructele acestuia.

Nu în ultimul rând, toaletarea este recomandată pentru menținerea unui aspect uniform și îngrijit al grădinii. Echipează-te cu uneltele necesare, precum motoferăstraie, drujbe sau foarfece, în funcție de tipul pomilor pe care îi îngrijești și elimină crengile uscate sau pe cele cu semne de îmbolnăvire.

 

Ai grijă de plantele sensibile la frig

Ai în grădină plante care nu rezistă la frig? Atunci la sfârșitul luni octombrie este bine să le muți în ghivece sau să depozitezi bulbii în locuri uscate, pentru a rezista pe timpul iernii. Nu uita să aduni semințele de la plantele cultivate, pentru a le semăna în primăvară și a te bucura din nou de mirodeniile preferate, proaspăt culese.

Urmând recomandările noastre îți pregătești corespunzător grădina pentru toamnă, astfel încât primăvara să fie gata pentru a reînvia cu florile și plantele pe care le îndrăgești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună un consultant