Pietre decorative – creează un design captivant pentru grădina ta de poveste

iulie 31, 2023by iza0

Imitarea peisajelor montane, care transmite senzația unui colț de natură primordială neatinsă de civilizație, se realizează prin selectarea corectă și așezarea competentă a pietrelor decorative.

Pentru o persoană modernă, obișnuită cu agitația orașului și cutiile gri și fără chip ale clădirilor înalte, un complot personal este un loc în care sufletul se odihnește, ochiul se bucură și starea de spirit se îmbunătățește.

Acest lucru este legat de dorința rezidenților de vară și a proprietarilor propriilor terenuri de a-și înnobila grădina. Pasionații de design peisagistic sunt capabili să creeze compoziții cu adevărat unice, care încântă chiar și designerii profesioniști. Un rol important îl joacă pietrele decorative.

 

Cum să alegi tipul de piatră decorativă pentru design-ul grădinii tale

Tipul de piatră din designul peisajului este selectat ținând cont de stilul casei și de decorul grădinii – totul ar trebui să arate armonios și să se completeze reciproc. Pietrele decorative variază ca mărime: de la așchii de piatră și pietricele la bolovani și bolovani de diverse texturi.

Modul în care pot fi folosite depinde și de aceste calități: pietrele mari sunt cel mai adesea folosite pentru amenajarea spațiilor mari, iar cele mici – pentru decorare.

 

 

Cum să creezi un design unic pentru grădina ta

Din pietre decorative grădină poți crea o mulțime de zone frumoase pentru grădina ta:

  • Poteci și cărări

Pentru aceasta, este mai bine să folosești pavaj și materiale artificiale durabile. Ar fi o idee interesantă să creezi poteci cu modele diferite;

  • Scări

Nu te poți lipsi de o scară dacă ești proprietarul unei grădini pe o suprafață denivelată. Câteva scări din pietre amenajate cu flori sau iarbă vor aduce multă eleganță grădinii tale;

  • Zid de sprijin

Dacă dorești să umpli o pantă cu frumusețe, un zid de sprijin este cea mai bună opțiune. Designul poate fi transformat într-un gard pentru plante. Cu această tehnică, poți selecta un copac obișnuit, concentrând atenția asupra acestuia;

  • Patio

Terasa – unul dintre cele mai confortabile locuri de pe teren. Este logic să corespundă atmosferei. Pietrele sunt temelia care va transforma locul. Ele pot fi așezate pe podea, pereți sau scări;

  • Tobogan alpin

Dealul alpin va crea un mediu de natură stâncoasă. O grădină de flori cu mai multe niveluri va fi cel mai bine formată din plante și pietre decorative nepretențioase, asortate cu cîăi întortocheate sau poduri decorative;

  • Grădină japoneză

Grădinile de stânci sunt populare în Japonia. Și nu este o coincidență – având un complot semnificativ, pot crea un colț liniștitor de relaxare. Pietrele decorative și bolovanii vor fi în centrul structurii, iar restul stâncilor și tufișurilor vor fi așezate în jur. Grădina în stil japonez este minimalistă, dar în același timp confortabilă.

Sunt o mulțime de idei care îți pot transforma curtea într-o grădină de poveste. Cu ajutorul pietrelor decorative poți crea o oază de frumusețe și magie în propria ta curte.

Pietrele decorative vor aduce un plus de farmec și personalitate spațiului tău exterior, transformându-l într-un colț de poveste pe care vei dori să-l explorezi și să-l savurezi în fiecare zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună un consultant