Piatra în amenajările exterioare – Inovații și tendințe în designul de medii ambientale

iunie 29, 2023by iza0

Orice spațiu modern, că este vorba de spațiu comercial, industrial sau de o locuință, are o grădină modernă. Aspectul exterior poate deveni cu adevărat modern doar atunci când sunt alese elementele și materialele potrivite pentru o amenajare corespunzătoare. În acest sens, pietrele pot juca un rol deosebit. Acestea pot fi folosite pentru decoruri moderne sau rustice ale grădinilor și se pot găsi într-o mare varietate de tipuri, culori sau forme. În ceea ce privește inovațiile și tendințele în designul de medii ambientale folosind piatra, iată câteva idei și informații utile.

Idei moderne de design exterior – care este punctul de pornire în alegerea variantei potrivite?

Înainte de a hotărî care este tipul de piatră pe care îl vei alege pentru amenajarea grădinii tale, este important să răspunzi la întrebarea de bază: care este stilul în care dorești să îți amenajezi grădina? Există variante de amenajare a grădinilor cu ajutorul pietrei decorative într-un stil clasic, în stil romantic sau mediteraneean, în stil japonez sau rustic și altele. În funcție de răspunsul pe care îl vei da la această întrebare, poți face anumite alegeri, însă un lucru este sigur: există piatra potrivită pentru orice stil dorești în amenajarea unui spațiu exterior.

Ce tipuri de piatră să alegi pentru amenajarea unei grădini moderne?

Există diverse tipuri de piatră pe care le poți alege în vederea unei amenajari decorative cu piatra în stilul dorit, cele mai cunoscute dintre acestea fiind bazaltul, granitul, calcarul, gresia, pavajul sau dalele. Totodată, poți alege pietre de formă neregulată sau plăcile de beton ori coloanele din piatră naturală pentru realizarea decorului grădinii tale în acest stil.

Oricare dintre acestea te poate ajuta la realizarea unor pereți sau podele din piatră în grădină, modurile de a realiza decorul fiind nenumărate. Pentru un decor în stil modern al unui spațiu exterior poți opta, însă, și pentru realizarea unei rocării sau stâncării.

De ce să optezi pentru rocărie sau stâncărie în amenajarea grădinii?

Rocăria sau stâncăria reprezintă unul dintre cele mai fascinante elemente decorative, cu aspect natural, pentru care poți opta atunci când vine vorba de amenajarea unei grădini. Aspectul pe care îl oferă o astfel de amenajare grădinii este unul pitoresc, însă un astfel de loc poate fi, de asemenea, habitalul potrivit pentru plantele suculente, iar aspectul estetic al grădinii va avea și mai mult de câștigat.

Pentru un aspect complet al unei rocării, ai șansa de a adăuga și alte elemente decorative – iluminatul ambiental, un mic curs de apă, o cascadă…toate acestea pentru a crea un decor natural într-un stil modern care impresionează și îndeamnă la calm și relaxare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună un consultant