Montarea pavajului în curte: Greșeli de evitat

noiembrie 14, 2023by iza0

Pavajul este o modalitate atractivă pentru finisarea propriei curți, grație ușurinței cu care se poate monta și a avantajelor estetice oferite. Cu toate acestea, pentru a duce cu succes acest proiect DIY la îndeplinire, îți recomandăm să iei în considerare câteva greșeli care sunt de evitat, precum cele prezentate în continuarea acestui articol.

 

 

Lipsa unui plan de design

 

Chiar dacă o montare pavaj curte pare o sarcină simplă, nu neglija realizarea unui plan de design. Începe prin a măsura suprafața pe care vrei să o pavezi. Tot acum alegi forma și dimensiunea plăcilor de pavaj, având grijă să se potrivească cu estetica generală a grădinii.  

 

Pentru a face o alegere corectă, ține cont de funcționalitatea spațiului pavat. Acesta va servi drept zonă de acces, terasă sau alee? În funcție de aceste detalii, poți alege tipul de pavaj corect, care să dispună de duritatea necesară, pentru a obține o suprafață pavată rezistentă.

 

Crearea unui plan de design te va ajuta, totodată, să economisești materiale.

 

 

Neglijarea drenajului

 

O altă greșeală în montarea pavajului poate fi lipsa unui drenaj corespunzător, care duce la acumularea de apă și afectează atât aspectul pavajului, cât și durabilitatea acestuia. De aceea, este esențial să te asiguri că suprafața pavată dispune de o ușoară înclinare, prin care este posibilă scurgerea apei.

 

De asemenea, poți opta pentru instalarea unui sistem de drenaj, care direcționează apa departe de zona pavată. O altă modalitate prin care poți împiedica acumularea apei constă în folosirea pavajului impermeabil, care permite apei să se strecoare printre plăci, fără să existe acumulări care să ducă la deteriorarea lor.

 

 

Folosirea materialelor nepotrivite

 

Un alt aspect important de care să ții cont pentru o peisagistică curte perfectă cu ajutorul pavajului, constă în alegerea materialelor potrivite. Prin urmare, dacă nu folosești materialele adecvate, există riscul ca pavajul să se deterioreze, putând fi necesare reparații ulterioare.

 

Urmează să pavezi o suprafață ce va intens circulată? Atunci te sfătuim să alegi un pavaj rezistent la trafic greu, care va face față frecvenței circulației. În cazul teraselor, este potrivit un pavaj pentru trafic redus, dar care să întrunească cerințele tale estetice.

 

 

Montarea în condiții meteorologice nepotrivite

 

Ți-ai propus o reamenajare a grădinii, dar înghețul sau vremea ploioasă te surprinde? Ei bine, tot ce poți face în această situație este să amâni montarea pentru zilele cu condiții meteorologice mai blânde. Înghețul sau ploaia pot afecta aderența materialelor, timpul de uscare al mortarului sau al adezivului și bineînțeles, calitatea proiectului tău.

 

Monitorizează prognoza meteo și alege un moment potrivit, pentru a monta pavajul în condiții uscate și fără temperaturi extreme. Chiar și în lunile de toamnă, când vremea este încă prietenoasă, poți planifica o reamenajare a grădinii, care să includă și montarea pavajului.

 

De fiecare dată când lucrăm la un proiect de amenajare curți și grădini, ținem cont de toate detaliile, pentru a crea spațiul exterior perfect. De aceea, creăm grădina de vis pentru fiecare client Peisagistica Shri Garden în parte, însă nu ne oprim aici. Oferim servicii complete de întreținere a grădinilor, astfel încât spațiul tău verde este mereu pe mâini bune în grija noastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună un consultant