Modele și tendințe de amenajare a curților moderne

iulie 25, 2023by iza0

Indiferent dacă tocmai ai cumpărat o casă nouă sau vrei să revigorezi aspectul casei tale actuale cu o nouă estetică, există numeroase tendințe în amenajarea peisajului și grădinărit pe care le poți integra în planul tău. Nu trebuie să-ți investești toate economiile în proiectul tău, există idei de amenajare peisagistică ieftine care vor da viață curții tale fără să-ți golească contul bancar.

În loc să te concentrezi doar pe cele mai scumpe opțiuni, ia în considerare obiectivele tale personale și ce tendințe se potrivesc gustului tău în materie de design.

 

Cum îți amenajezi curtea într-un mod modern

 

Mai jos, găsești tendințele de top în procesul de amenajare curte într-un stil modern și simplist:

 

  • Alege durabilitatea

Amenajarea ecologică a peisajului a devenit mai mult decât o tendință – este acum o filozofie îmbrățișată atât de proprietarii de case, cât și de designeri. Peisajele durabile urmăresc reducerea impactului asupra mediului prin conservarea apei, promovarea biodiversității și reducerea deșeurilor.

Pentru a încorpora această tendință, ia în considerare utilizarea plantelor native care necesită mai puțină apă și care atrag fauna locală. De asemenea, ai putea să te gândești la compostare pentru a reduce deșeurile și pentru a oferi un sol bogat în nutrienți pentru plantele tale;

 

  • Cultivă legume și fructe

Pandemia a reaprins pasiunea pentru grădinărit, în special pentru cultivarea fructelor, legumelor și ierburilor. Grădinile comestibile nu numai că oferă produse proaspete, organice, dar adaugă și frumusețe peisajului tău. Paturile înălțate, grădinăritul vertical sau grădinăritul cu ghiveci sunt toate opțiuni excelente pentru încorporarea plantelor comestibile în curtea ta, indiferent de dimensiunea acesteia;

 

  • Extinde spațiile de locuit în aer liber

Pentru oamenii care petrec mai mult timp acasă, extinderea spațiilor de locuit în aer liber a devenit o tendință semnificativă. Terasele, bucătăriile în aer liber și chiar birourile în aer liber devin părți esențiale ale peisajului modern.

Pentru a încorpora această tendință, ia în considerare modul în care spațiul tău exterior poate fi utilizat. Ai nevoie de o zonă pentru luat masa, relaxare sau lucru? Odată ce îți identifici nevoile, poți începe să creezi un spațiu de locuit în aer liber funcțional.

 

  • Implementarea irigării inteligente

Ca parte a tendinței de durabilitate, sistemele inteligente de irigare sunt în creștere. Aceste sisteme folosesc tehnologia pentru a monitoriza nivelul de umiditate a solului și prognozele meteo pentru a uda plantele numai atunci când este necesar, economisind apa și economisind bani.

Dacă planifici un nou design de peisaj sau îl actualizezi pe cel existent, ia în considerare încorporarea unui sistem inteligent de irigare.

 

  • Folosește plantații cu mai multe anotimpuri

S-au dus vremurile peisajelor care arată bine doar într-un sezon. Proprietarii de case își doresc acum curțile să fie frumoase pe tot parcursul anului. Încorporarea plantărilor cu mai multe anotimpuri în designul peisajului îți asigură că va exista întotdeauna ceva interesant în curtea ta, indiferent de sezon. Acest lucru se poate realiza prin alegerea unui amestec de plante care înfloresc în momente diferite, au diferite texturi ale frunzelor sau oferă culori de toamnă sau primăvară.

 

Astfel, tendințele actuale de design peisagistic se concentrează pe durabilitate, funcționalitate și frumusețe pe tot parcursul anului. Încorporând aceste tendințe în curtea ta, poți crea un peisaj elegant, plăcut și în armonie cu natura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună un consultant