Gazonul natural rulou: De ce să îl alegi pentru grădina ta

noiembrie 27, 2023by iza0

Indiferent dacă vrei să amenajezi un loc de joacă pentru copii, o zonă de grătar sau una de relaxare, o peluză verde și densă este de nelipsit. Aceasta completează o amenajare de excepție a grădinii. După cum știi deja, peluza perfectă necesită timp și efort. Din fericire, poți avea verdele intens pe care îl dorești în spațiul tău exterior, prin folosirea unui gazon natural rulou.

 

Descoperă în continuare câteva motive pentru care să alegi acest tip de gazon în propria curte.

 

 

Instalare rapidă, în doar câteva ore

 

Atunci când vrei să beneficiezi rapid de o peluză verde, nu poți face o alegere mai bună decât gazonul de tip rulou. Fără să aștepți ca sămânța să germineze, îți transformi spațiul exterior într-unul verde, în doar câteva ore.

 

Rulourile se instalează ușor pe suprafața dorită, fiind nevoie să pregătești terenul. Asigură-te că pământul este perfect nivelat, lipsit de resturi vegetale. Urmează să montezi rulourile, prin îmbinarea lor, asemeni pieselor de puzzle.

 

Gazonul montat se udă cu regularitate, până când se prinde bine de sol. Astfel, ai nevoie de mai puțin de jumate de zi pentru o peluză verde.

 

 

Aspectul uniform

 

Alegerea rulourilor pentru gazon nu este avantajoasă doar din punct de vedere al ușurinței de instalare, cât și a aspectului obținut. Fiind produs în condiții controlate, beneficiezi de o peluză densă, cu o înălțime uniformă.

 

În plus, ele pot fi utilizate pentru a umple golurile sau zonele neuniforme dintr-o peluză tradițională.

 

 

Rezolvă problemele de eroziune a solului

 

Este dificilă creșterea unui gazon uniform în cazul solului care erodează. Până la germinarea semințelor și creșterea ierbii, solul este predispus riscului de deteriorare. Rulourile de gazon funcționează precum o pătură și previn eroziunea.

 

De aceea, ele reprezintă o modalitate eficientă de a te bucura de o peluză uniformă, indiferent de tipul de sol din grădina ta.

 

 

Instalare în aproape orice perioadă a anului

 

Nu contează dacă este toamnă, primăvară, vară sau chiar iarnă. Rulourile de gazon se pot monta, cât timp temperaturile sunt încă blânde. Ca atare, atunci când simți nevoia unei schimbări în grădină, ai la îndemână o soluție rapidă pentru amenajarea acesteia.

 

Nu mai trebuie să aștepți sezonul potrivit pentru a semăna gazonul și nici creșterea lui. Mai mult decât atât, dispui de o flexibilitate ridicată la diferite proiecte de amenajare.

 

 

Alegerea perfectă pentru evenimente

 

Urmează să organizezi un eveniment, dar grădina ta nu este pregătită de oaspeți? Ei bine, poți rezolva totul rapid, prin instalarea unor rulouri gazon. Fie că este o nuntă, un botez, fie o petrecere aniversară, poți crea rapid un fundal verde pentru decorul pe care ți-l dorești.

 

Vrei să îți surprinzi copilul cu locul perfect de joacă? Alături de echipamente locuri de joacă, ai nevoie de materiale potrivite, pentru a crea o suprafață sigură, iar rulourile de gazon sunt perfecte. Nu doar că ele vor adăuga o notă veselă, prin verdele intens, dar și amortizează din impactul eventualelor căzături.

 

La Peisagistica Shri ne bucurăm că putem să oferim clienților noștri soluții rapide de creare a grădinii perfecte, prin folosirea rulourilor de gazon natural. De aceea, îl utilizăm de fiecare dată cu încredere, pentru a da viață celor mai inspirate proiecte de amenajare a grădinii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună un consultant