Cum să faci din curtea ta un spațiu ușor de întreținut?

iulie 21, 2023by iza0

Curtea casei este prima ce văd oamenii care ne deschid poarta și cu toții ne dorim ca aceasta să arate cât mai bine. Dar cum faci ca să ai o grădină frumoasă care nu necesită mult timp și efort pentru întreținere?

 

Cum să creezi o curte cu întreținere redusă

Mulți proprietari sunt copleșiți la gândul la amenajarea teritoriului. Din acest motiv, atunci când intenționează să-și actualizeze amenajarea curții din față, merită să încorporeze idei de amenajare cu întreținere redusă. Peisajul cu întreținere redusă nu numai că va economisi ore de lucru în curte, dar, în general, principiile din spatele amenajării cu întreținere redusă sunt practice și durabile.

Iată câteva idei de amenajare a curții pe care ar trebui să le iei în considerare:

Planifică-ți peisajul din timp

Când vrei să creezi o amenajare cu întreținere redusă, ar trebui să iei în considerare cine folosește curtea din față și cum dorești să o folosești. Odată ce ai prioritățile tale, poți începe să te gândești la încorporarea unor idei de amenajare a teritoriului cu întreținere redusă care vor funcționa în curtea ta;

Creează o grădină japoneză

O mică grădină japoneză poate fi creată prin folosirea principiilor de simplitate, armonie și echilibru. Plantele selectate cu atenție, elementele de apă, pietrele și aleile curbe pot adăuga un aspect liniștit și Zen în designul grădinii. Pentru a obține o curte ușor de întreținut cu o grădină japoneză, poți opta pentru utilizarea de plante și elemente de decor care necesită puțină atenție și întreținere, cum ar fi bambusul și pietrele decorative. Alegerea unui pavaj curte potrivit va împodobi spațiul și va crea minim disconfort la întreținere.

Înlocuiește gazonul

Teritoriul acoperit cu gazon reprezintă multă muncă de întreținere: apă, fertilizare, tuns, etc. asemenea, iarba nu aduce beneficii polenizatorilor noștri, iar tăierea ei prea scurtă are și multe implicații dăunătoare asupra faunei sălbatice.

Încearcă opțiuni alternative de gazon

Din fericire, s-a dovedit că poți avea o curte frumoasă fără gazon. Există mult mai multe lucruri interesante pe care le poți face cu tot acest spațiu! De exemplu, poți adăuga câteva elemente hardscape. Hardscape include orice este un element care nu este viu, respectiv necesită întreținere minimă. Acesta poate fi reprezentat de alei și trotuare, grătare și alte elemente decorative și structurale.

Alege plante cu întreținere redusă

Schimbarea sau selectarea plantațiilor potrivite poate fi una dintre cele mai ușoare îmbunătățiri de amenajare a curții din față cu costuri reduse și întreținere redusă. Îți poți face îngrijirea curții mult mai ușoară dacă alegi plante care sunt potrivite pentru mediul tău, și care sunt ușor de întreținut. La fel o poți face și în privința copacilor.

Investește în sisteme de irigare

Instalează sisteme de irigare eficiente. Dacă ai nevoie de irigare pentru plantele tale, ia în considerare instalarea unui sistem de irigare eficient, cum ar fi picurători sau un sistem de aspersoare programabile. Acest lucru va ajuta la economisirea apei și la evitarea scurgerii inutile;

Totodată, întreținerea regulată a grădinii poate preveni acumularea muncii de întreținere. Efectuează sarcini simple și regulate, cum ar fi tăierea arbuștilor, îndepărtarea buruienilor și menținerea curățeniei generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună un consultant