Cum să creezi un mini-gazon cu rulouri de gazon în orice spațiu verde mic?

iulie 31, 2023by iza0

În mod sigur, orice persoană dorește să aibă acasă un colț verde, natural, acolo unde se poate bucura de liniște după o zi de muncă obositoare. Amenajarea grădinii poate fi, însă, un proiect amplu, care necesită multă muncă și creativitate. Folosind gazon, te poți bucura de un colț verde, amenajat cu stil și rafinament.

 

Ce trebuie să știi despre gazon?

 

Gazonul este o suprafață de iarbă verde și densă, care este cultivată și întreținută în scopuri estetice și funcționale, în special în spațiile exterioare. Este utilizat în grădini, parcuri, terenuri sportive și alte zone de agrement.

 

Există diferite tipuri de iarbă utilizate pentru crearea unui gazon, fiecare având caracteristici specifice și fiind adaptată la anumite condiții de creștere și utilizare.

 

Plantarea acestuia implică prepararea terenului prin îndepărtarea buruienilor și pietrelor și pregătirea solului prin afânare și nivelare. Se seamănă apoi semințele de iarbă pe terenul pregătit sau se instalează rulouri de gazon, care constă în bucăți de iarbă pre-cultivate.

 

Pentru întreținere și aspect impecabil, udă regulat cu scopul de a menține solul umed și pentru a păstra rădăcinile sănătoase. De asemenea, aplică îngrășăminte pentru a hrăni iarba și pentru o creșterea sănătoasă.

 

Taie iarba regulat pentru a menține o înălțime adecvată și a încuraja densitatea. Tăierea regulată și corectă a ierbii ajută la menținerea unui aspect curat și bine întreținut.

 

 

Cum să creezi o zonă verde folosind rulouri de gazon?

 

Dacă doriți să creezi un mini-gazon într-un spațiu verde mic, rulourile pot fi o opțiune excelentă. Măsoară și marchează zona în care dorești să le instalezi. Asigură-te că terenul este pregătit corect prin îndepărtarea buruienilor și nivelarea suprafeței.

Cumpără rulouri de gazon proaspete de la un furnizor de încredere. Alege un tip de iarbă care este potrivit pentru condițiile locale și pentru utilizarea dorită. Înainte de instalare, asigură-te că solul este bine umezit. Acest lucru va facilita rădăcinile ierbii să se prindă în sol. Începe instalarea dintr-un capăt al zonei și continuă până la celălalt capăt, suprapunând marginile.

Presează-le bine pentru a se prinde de sol și asigură-vă că nu există goluri între ele. După instalare, udă bine rulourile de gazon pentru a le ajuta să se prindă în sol și pentru a le menține umede în primele săptămâni de rădăcinare.

Este important să menții o rutină regulată de întreținere, care include udarea adecvată, tăierea regulată și aplicarea îngrășămintelor necesare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună un consultant