Cum să creezi un loc de joacă sigur și distractiv pentru copii?

octombrie 30, 2023by iza0

Chiar și cea mai mică suprafață de teren din curte poate deveni un paradis de culoare și zâmbete pentru copilul tău. Tot ce trebuie să faci este să o amenajezi într-un loc de joacă distractiv, din care nu pot lipsi jocurile pe care cel mic le îndrăgește.

 

Înainte de orice, orice spațiu destinat copiilor trebuie să fie sigur. De aceea, te invităm să afli în continuare cum poți amenaja un loc de joacă care să răspundă nevoilor de explorare și de siguranță ale celor mici.

 

 

Alege locația perfectă

 

Pornind de la nevoia de siguranță a copilului tău, începe o amenajare loc de joacă  pentru copii ținând cont de apropierea față de casă. Astfel, te asiguri că îl poți supraveghea în orice moment, pentru a reacționa rapid la diferitele situații care ar putea interveni.

 

Nu exclude, de asemenea, expunerea la soare sau la umbră. Dacă curtea ta beneficiază de o expunere ridicată la soare, poți opta pentru echipamente de joacă pliabile, care sunt ușor de mutat, astfel încât să îți protejezi copilul de razele solare.

 

 

Instalează o suprafață de protecție

 

Copilul tău va adora să se urce pe leagănele și toboganele din propriul lui loc de joacă. Oricât de precaut ar fi, poate exista oricând riscul de cădere și accidentare, dar cu o suprafață de protecție, acesta este eliminat.

 

Există o varietate de modalități pentru a instala o suprafață de protecție, de la un strat de nisip care va absorbi șocurile în caz de căzătură la rulouri iarbă, care vor adăuga un plus de culoare în noul loc de joacă. La fel de inspirate sunt plăcile speciale de protecție, care sunt fabricate din materiale cauciucate și oferă o suprafață uniformă, perfectă pentru joaca sigură.

 

 

Alegerea echipamentului de joacă

 

Partea cea mai distractivă din amenajarea locului de joacă, la care îl poți implica pe cel mic, constă în alegerea echipamentului. Optează pentru leagăne, care sunt nelipsite din spațiile de joacă, fiind potrivite pentru copiii de toate vârstele.

 

La fel de inspirate pot fi toboganele, care se găsesc într-o varietate de dimensiuni, forme și culori, fiind disponibile modele pentru toddleri, dar și pentru copiii mai mari. Cu totul deosebite sunt panourile de cățărare sau tirolienele, care le dezvoltă abilitățile motorii.

 

Balansoarele și cutiile cu nisip îi vor cuceri pe copiii mai mici, în timp ce un coș de baschet poate stârni interesul celor mari. Un lucru este cert, echipamentele de joacă inspirate sunt cele pe care copilul tău le adoră.

Include un echipament educativ

 

Copiii învață foarte bine prin joacă, iar includerea unui element educativ este o alegere minunată pentru a le oferi noi oportunități de învățare.

 

Poți amenaja o zonă pentru grădinărit, ce este un prilej pentru a descoperi ciclurile de viață ale plantelor.

 

Insuflă-i dragostea pentru lectură cu o bibliotecă în aer liber, instalează panouri informative cu noutățile pe care vrei să le descopere sau un mic laborator, ce poate include un telescop sau instrumente pentru studierea microorganismelor.

 

La Peisagistica Shri îndeplinim visurile adulților și copiilor, deopotrivă, atunci când vine vorba despre crearea unui spațiu verde perfect. Contactează-ne dacă ai nevoie de ajutor în amenajarea unui loc de joacă, iar noi venim în sprijinul tău cu soluții care vor fi, cu siguranță, pe placul celor mici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună un consultant