Cum alegi pavajul potrivit pentru amenajarea grădinii?

octombrie 18, 2023by iza0

Atunci când te gândești la amenajarea curții perfecte cu pavaje, alegerea corectă a acestora este o primă etapă importantă. Fiind mai mult decât niște elemente funcționale, care îți oferă acces la diferite zone ale grădinii, ele influențează aspectul spațiilor exterioare. Cu atât de multe modele disponibile pe piață, știm că nu este ușor să faci alegerea corectă.

 

De aceea, venim în sprijinul tău cu 3 criterii de care să ții cont atunci când pornești în căutarea pavajului potrivit. 

 

 

Arhitectura casei

 

Tipul de pavaj pe care îl alegi influențează aspectul general al proprietății tale, iar pentru a obține un design armonios, îți recomandăm să iei în considerare arhitectura casei. Prin urmare, dacă locuința ta are o arhitectură modernă, pavajele cu forme geometrice, simetrice sau asimetrice, de dimensiuni mari, sunt printre cele mai potrivite.

 

Optează pentru nuanțe deschise, precum griul, albul sau bejul, pentru a completa aspectul modern și minimalist al casei tale. În același timp, elementele decorative din sticlă și oțel ale unei arhitecturi moderne pot fi foarte bine evidențiate de un pavaj mai colorat, în nuanțe mai vii.

 

Curtea unei case cu elemente arhitecturale rustice sau clasice poate fi amenajată cu pavaje care să le accentueze eleganța. Plăcile din piatră sau din beton, în nuanțe naturale sau antichizate, se potrivesc mediului clasic. Pavelele din cărămidă sunt o alege potrivită pentru a intensifica o atmosferă rustică. Alege un pavaj din cărămidă cu un design interesant și adaugă un element de unicitate grădinii tale.

 

Dacă ai o casă în stil eclectic, atunci poți fi cât mai creativ în alegerea pavajului, întrucât poți opta pentru plăci de ciment cu modele complexe sau chiar pentru un mix de texturi, prin care să îmbini piatra cu cărămida. 

 

 

Forma terenului

 

Forma terenului poate îngreuna și mai mult alegerea unor pavaje potrivite pentru un proiect amenajare grădină. Dacă terenurile drepte nu creează dificultăți, cele cu denivelări necesită o atenție specială. Dalele de mari dimensiuni nu sunt potrivite în cazul acestora, ci cele cu elemente mici, care se adaptează mai bine formei terenului.

 

Atunci când ai în vedere montarea pavajului, nu uita de direcționarea apei pluviale. Aceasta trebuie îndreptată departe de fundația casei, spre zonele plate din grădină. 

 

 

La ce vor fi utilizate?

 

 Destinația de utilizare este, de asemenea, crucială în alegerea pavajelor. Îți dorești o alee pentru accesul auto? Ei bine, vei avea nevoie de pavaje robuste, cu o grosime de cel puțin 6 centimetri. În ceea ce privește materialul, optează pentru pavaje din piatră sau din beton, care se remarcă printr-o rezistență sporită.

 

Pentru zonele de agrement, precum cele destinate terasei sau grătarului, poți alege un pavaj mai subțire, cu o rezistență mai scăzută.

 

Odată ce ai ales modelul potrivit, mai trebuie să te ocupi de un montaj pavaj curte corect, pentru a beneficia de o amenajare spectaculoasă și de durată a grădinii tale. Nu știi cum să montezi pavajul? Atunci noi te putem ajuta!

 

La Peisagistica Shri Garden oferim servicii complete de proiectare, amenajare și îngrijire grădini, astfel încât tu să poți lăsa în grija noastră crearea spațiului verde perfect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună un consultant