Amenajări spectaculoase pentru curțile interioare

septembrie 29, 2023by iza0

Curtea interioară este o binecuvântare în orice moment al anului, deoarece alcătuiește spațiul ideal de relaxare, adăpostește cele mai frumoase momente în sânul familiei și îmbunătățește valoarea estetică a locuinței tale. Amenajarea ei spectaculoasă nu poate fi neglijată, fie că alegi servicii peisagistică, fie că o transformi printr-un proiect de tip DIY.

 

Orice ai alege, la Peisagistica Shri Garden venim în sprijinul tău cu câteva recomandări, menite să te inspire în proiectarea curții de vis. 

 

 

Surprinde prin eleganță cu o fântână arteziană

 

Indiferent de dimensiunea spațiului, proiectul tău de amenajări curți interioare atinge perfecțiunea cu o fântână arteziană. Nu contează dacă este o fântână de mici sau mari dimensiuni, cu un design simplu sau cu ornamente spectaculoase, aceasta poate deveni elementul central al curții.

 

Amplasează fântâna pe o porțiune pavată cu marmură, piatră cubică sau piatră de râu și completează-i frumusețea într-o notă rafinată. 

 

În apropierea fântânii poți așeza plante decorative, fotolii și măsuțe, pentru a-ți crea zona perfectă de relaxare. Dacă adori cascadele, le poți integra în propria curte, ca parte a unei rocării, ce poate reproduce în miniatură peisajul tău preferat din natură.

 

La Peisagistica SHRI Garden suntem specialiști în amenajarea unor rocării autentice, ce pot fi considerate adevărate opere de artă peisagistică.  

 

 

Însuflețește chiar și cel mai mic spațiu cu o grădină verticală

 

O modalitate salvatoare de a valorifica spațiul de mici dimensiuni constă în amenajarea unei grădini verticale. Aceasta aduce frumusețea naturii în cele mai inaccesibile locuri, făcând posibilă creșterea plantelor preferate în ghivece și containere speciale, pentru a fi apoi montate vertical, pe pereți sau garduri.

 

Pentru a duce la îndeplinire un astfel de proiect, ai nevoie de un perete solid, care să susțină greutatea plantelor și de ghivece care să poată fi fixate pe acesta. Îți poți crea singur o grădină verticală din paleți, panouri sau rame din lemn pentru suport, dar și cu ajutorul unor module cu sistem de irigare încorporat.

 

Alege plante care să îți întregească atmosfera verde din curtea interioară, fie că sunt flori în culorii vii, ierburi aromatice sau plante suculente. Dacă vrei să adaugi un plus de veselie, optează pentru ghivece colorate.

 

 

Desăvârșește o amenajare de excepție cu iluminarea potrivită

 

Folosește-te de lumină pentru a completa o amenajare de excepție. Lumina naturală este întotdeauna binevenită, însă dacă vrei să te bucuri de mai multă intimitate, poți utiliza paravane și garduri vii, pentru a reduce din intensitatea ei.

 

Pe de altă parte, dacă nu beneficiezi de suficientă lumină naturală, poți apela la lampadare romantice, care adaugă un farmec discret spațiului tău. În plus, te poți concentra doar pe evidențierea anumitor plante, prin luminarea acestora de sus.

 

 

Amenajează o insulă verde

 

Alege copacii și plantele decorative preferate, pentru a crea o insulă verde. În funcție de dispunerea curții tale, poți opta pentru copaci care se plantează direct în pământ sau în ghivece. Așază în jurul lor flori care să le intensifice frumusețea si bucură-te să ai în fiecare zi natura mai aproape de tine.

 

 

Bucură-te de puterea contrastelor

 

Îți dorești contraste spectaculoase în curte? Atunci ce zici de schimbarea radicală a unui spațiu, prin trecerea de la o încăpere minimalistă la o grădină cu flori de câmp sau plante aromate. Dacă adori grădinile japoneze, acestea vor contrasta cu atmosfera agitată a biroului sau cu designul minimalist al unei case moderne.

 

Grădinile japoneze sunt recunoscute atât pentru efectul lor relaxant și meditativ, cât și pentru farmecul lor aparte și îmbinarea armonioasă a apei și a pietrei.

 

Alte contraste care pot alcătui amenajarea grădinii perfecte includ cele de culori și texturi, fie că sunt contraste între piesele de mobilier, fie între plantele decorative. De asemenea, poți îmbina elementele naturale cu cele artificiale, pentru a adăuga căldură și unicitate oricărui spațiu.

 

Încă nu ai găsit designul perfect pentru curtea ta interioară? Noi te putem ajuta! Amenajăm cu succes orice spațiu exterior, pentru a-i maximiza potențialul și a aduce un plus de valoare locuinței tale. Contactează-ne și află mai multe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună un consultant