Frumusețe în miniatură: Amenajări de curți pentru casele cu spații mici

septembrie 30, 2023by iza0

Cu siguranță ai remarcat, fie online, fie offline, grădini de vis, amenajate în cele mai mici spații. Ei bine, chiar și tu te poți bucura de o astfel de grădină cu ajutorul unor arhitecți peisagiști sau cu o planificare riguroasă, concentrată pe soluții inteligente de economisire a spațiului.

 

Îți propunem în continuare câteva idei pentru a valorifica la maxim potențialul grădinii tale, indiferent de dimensiunea acesteia.

 

 

Stabilește obiectivele

 

De fiecare dată când lucrăm la un proiect de amenajări curți mici, ne concentrăm pe obiectivele clientului nostru. Ce funcții își dorește să includă în grădină? Vrea un spațiu pentru relaxare, o zonă de servit masa, un loc de joacă pentru copii sau este interesat de grădinărit? Odată ce aflăm care sunt obiectivele, identificăm cele mai bune soluții pentru îndeplinirea lor.

 

 

Alege tema potrivită – esențială pentru obținerea unui spațiu armonios

 

Lipsa de armonie dintr-o grădină poate fi cauzată de asocierea nepotrivită dintre plante și elementele decorative. În spațiile mici, există tendința de a include mult prea multe elemente, care le aglomerează foarte mult. De aceea, îți recomandăm să te hotărăști asupra stilului preferat. Acesta poate fi modern, concentrat pe simetrie, linii curate și simplitate. Materialele potrivite sunt metalul și sticla.

 

Dacă preferi atmosfera caldă a stilului rustic, optează pentru materiale naturale, precum, lemnul și piatra, dar și pentru plantele perene, cu un aspect sălbatic. În cazul iubitorilor de plante exotice și culori intense, poți opta pentru palmieri sau orhidee, evidențiind un peisaj luxuriant, specific stilului tropical.

 

Iubești calmul și simplitatea grădinilor japoneze? Atunci alege piatra și apa, pentru a alcătui o atmosferă relaxantă și armonioasă. Toate aceste stiluri și multe altele pot fi adaptate la o curte mică.

 

 

 Culori potrivite pentru o curte mică

 

Modul în care alegi culorile influențează percepția spațiului. Te sfătuim să alegi culori deschise, precum albul, cremul, bejul și nuanțele pastelate, deoarece acestea oferă iluzia unui spațiu mai mare. Ele se pot regăsi în mobilierul de grădină, în umbrelele de soare sau în vopseaua gardurilor și a pereților.

 

Preponderența culorilor deschise nu înseamnă că vei avea un aspect monoton al grădinii. Joacă-te cu nuanțele, prin includerea plantelor cu flori colorate, care vor crea un impact vizual puternic. Asigură-te că nu supraîncarci spațiul cu prea multe culori și menții un echilibru, acesta fiind esențial în grădinile mici.

 

 

Alegerea elementelor de design

 

Elementele inspirate de design adaugă funcționalitate și maximizează spațiul. Optează pentru mese și scaune pliabile, care te ajută să economisești spațiu. Deosebit de util este mobilierul multifuncțional, precum băncile cu loc de depozitare.

 

În plus, poți utiliza jardiniere suspendate, care pot fi fixate pe pereți sau balustrade și te ajută să câștigi spațiu. Orientează-te pe verticală și la plantele cultivate direct în sol, fiind inspirate cele cățărătoare, care înfrumusețează zidurile. Dacă vrei să creezi iluzia unui spațiu mai mare, așază strategic o oglindă pe un perete, care va evidenția verdele din curte.

 

 

Folosește-te cu creativitate de înălțime

 

Atunci când ai o suprafață mică la dispoziție, utilizarea înălțimii este cel mai inspirat lucru pe care îl poți face și nu doar în cazul ghivecelor și al celorlalte plante. Poți folosi rafturi verticale, în care îți poți păstra plantele, obiectele decorative sau chiar uneltele de grădinărit.

 

Nu în ultimul rând, poți amenaja o grădină verticală, fiind nevoie doar de un perete pe care să o montezi. Aceasta îți permite să fii cât mai creativ și să îți crești toate plantele preferate, fiind excelentă pentru flori și alte plante decorative sau aromatice.

 

Ai o mică porțiune de pământ liberă în grădina ta? Aceasta este perfectă pentru un gazon care să o completeze cu verdele intens pe care îl iubești. Nu te preocupa de întreținerea lui! O firmă întreținere gazon va avea grijă ca acesta să arate minunat, fără niciun efort din partea ta.

 

Recomandările noastre sunt dificil de implementat în spațiul tău? Noi te înțelegem cel mai bine și de aceea îți suntem alături cu proiectarea, amenajarea și îngrijirea unor grădini spectaculoase, indiferent de suprafața ei. Contactează-ne și lasă-ne să te ajutăm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună un consultant