Amenajarea unei grădini pentru un spațiu de dineu în aer liber

iunie 26, 2023by iza0

Știai că îți poți transforma, cu ușurință, grădina într-un spațiu de dineu în aer liber? Iar o astfel de transformare îți va oferi șansa unor mese plăcute și a unor momente distractive desfășurate într-un cadru natural deosebit, alături de prieteni, membri ai familiei sau alți invitați. Cum îți poți transforma grădina într-un astfel de spațiu și care sunt motivele pentru care ai alege acest lucru vei descoperi din acest articol.

Planifică totul în detaliu

Este important ca înainte de a te apuca de amenajat grădina propriu-zis să faci toate planurile necesare. În sensul unei amenajari gradini reușite, trebuie să alegi, înainte de toate, locul pe care dorești să îl transformi în spațiul de dineu în aer liber. Dacă ai deja o terasă amenajată, nu trebuie decât să alegi mobila potrivită, să lucrezi puțin la decor și transformarea este completă.

Dacă nu ai, însă, o terasă sau un balcon mare care să aibă această destinație, este nevoie de găsirea unui loc prielnic din grădină care să permită instalarea mobilierului de luat masa. În același timp, nu uita să alegi un loc în care nici soarele, nici ploaia nu ar deranja prea tare. În cazul în care nu vei reuși altfel, gândește-te la un sistem adecvat de umbrire, astfel încât timpul petrecut în acest loc să fie unul plăcut din toate punctele de vedere.

Așadar, ai nevoie de o suprafață plată, întinsă, pe care o poți amenaja punând pietriș sau un covor gros care va delimita zona de luat masa – în acest fel, vei oferi și mobilierului o bună stabilitate.

Alege mobilier funcțional și confortabil

Pentru ca zona de dineu în aer liber să fie amenajată corespunzător, este nevoie să alegi mobilierul adecvat. Optează pentru mobilier care este rezistent la condițiile meteo, ușor de curățat, dar în același timp confortabil. În funcție de preferințe și stilul pe care dorești să îl aibă grădina, poți alege mobilierul din lemn sau cel din metal, în diverse nuanțe de culoare.

Un decor potrivit pentru un spațiu de luat masa cât mai plăcut

Este important să creezi acea atmosferă plăcută și relaxantă care îți va aduce momente de neuitat alături de invitații tăi. Decorează acest spațiu cu diverse plante de grădină și flori, optează pentru lămpi decorative și lumânări pentru o iluminare ambientală plăcută în timpul serii și alege orice element de decor care poate personaliza acest spațiu în care dorești să petreci cele mai plăcute momente din sezonul cald și nu numai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună un consultant