3 idei de amenajare a grădinilor în pantă

noiembrie 16, 2023by iza0

Atunci când îți dorești propria oază de relaxare, niciun obstacol nu îți poate sta în cale, chiar dacă trebuie să găsești cele mai bune idei pentru o amenajare grădină în pantă. Indiferent de forma sau de dimensiunea spațiului, există soluții creative și inteligente pe care le poți implementa, care îl transformă într-un mic paradis verde.

 

Descoperă în continuare 3 idei de amenajare a unei grădini în pantă, pe care să le poți pune cu ușurință în practică.

 

 

Creativitate în trepte

 

Grădinile în trepte sunt spectaculoase, indiferent de dimensiunea lor. De aceea, dacă spațiul tău exterior este în pantă, îl poți amenaja în trepte. Începe prin a evalua panta și a decide unde vrei să fie dispuse treptele. Măsoară și marchează locul pentru fiecare treaptă. Poți utiliza materiale naturale pentru a realiza treptele, precum pietrele sau lemnul, în funcție de designul grădinii.

 

Continuă cu săparea unor șanțuri pentru fiecare treaptă, iar apoi adaugă un strat de nisip sau de pietriș, care va asigura o bază sigură și are rol de drenaj. Acum este momentul să așezi pietrele în șanțuri, având grijă să fie corect aliniate. În această etapă este foarte important să compactezi bine solul, pentru a asigura o fixare bună a pietrelor.

 

În ceea ce privește decorarea pietrelor, poți opta pentru flori sau plante cu frunze decorative, ghivece sau chiar pentru elemente decorative încorporate, precum cochilii, bucăți de lemn sau pietre mai mici, ce vor conferi un aspect personalizat.

 

 

Creează un spațiu cozy de relaxare

 

Orice grădină are nevoie de un spațiu de relaxare, acesta fiind perfect pentru cele înclinate. Odată ce ai măsurat spațiul destinat zonei de relaxare, trebuie să alegi materialele potrivite, inspirate fiind pietrele naturale, lemnul sau cele compozite, datorită rezistenței ridicate la intemperii.

 

La fel ca în cazul treptelor, se compactează solul și se adaugă nisip sau pietriș, ce îmbunătățește drenajul și creează o bază solidă. Urmează construirea terasei, fiind important să optezi pentru o podea durabilă. Poți alege o pardoseală din WPC, care este un lemn plastifiat durabil.

 

La fel de inspirată este cea din piatra sau lemn. Nu uita de protecția împotriva intemperiilor, o altă modalitate prin care poți avea locul perfect de relaxare fiind achiziționarea unei pergole. Urmează să te ocupi de partea creativă, respectiv elementele de decor.

 

 În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție și de designul pe care vrei să îl creezi, poți adăuga bănci, scaune sau canapele cu perne confortabile, ce întregesc o atmosferă primitoare și călduroasă. Plantele vor fi atracția principală a grădinii tale în pantă, conferind culoare.

 

 

Grădină verticală cu paleți

 

Paleții din lemn sunt utili într-o varietate de proiecte creative, atât pentru obiecte de mobilier destinate utilizării interioare, cât și exterioare. Ei pot fi folosiți pentru amenajarea unei grădini verticale.

 

Asigură-te că paleții pe care îi folosești sunt lipsiți de cuie. Pentru a duce la îndeplinire acest proiect, vei mai avea nevoie de folie textilă antiburuieni și capsator pentru tapițerie. Folia se aplică pe spatele paletului și pe trei laterale. Lasă partea superioară neacoperită, deoarece pe aici vei adăuga pământul și vei uda plantele.

 

Paletul se umple cu pământ și se alege plantele potrivite, inspirate fiind suculentele, cele cățărătoare sau aromatice. Dacă suculentele sunt rezistente la secetă, florile cățărătoare creează un aspect natural și plin de viață, iar plantele aromatice adaugă aromă și culoare grădinii tale.

 

La Peisagistica Shri Garden ne bucurăm de fiecare dată când lucrăm la un proiect mai dificil de implementat, fiind dedicați să creăm amenajări peisagistice de excepție, indiferent de provocări. De aceea, dacă amenajarea grădinii tale în pantă îți creează dificultăți, contactează-ne. Împreună vom găsi soluția ideală pentru a crea spațiul exterior la care visezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună un consultant