Există anumite zone din grădină în care este dificil, poate chiar imposibil, să plantezi iarbă naturală. Totuși nu ai vrea să lași ca estetica grădinii să fie afectată, așa că ești în căutarea unei soluții salvatoare. Ei bine, aceasta există, însă nu este o alegere chiar ușoară și tocmai din acest motiv îți prezentăm câteva informații care îți vor fi de folos pentru a trece și pentru această provocare.
Cum poți identifica gazonul potrivit pentru zonele dificile?
Înainte de a alege gazonul pe care dorești să îl montezi într-o anumită zonă considerată dificilă, este important să ai în vedere câteva aspecte.
Primul lucru care este recomandat a fi făcut este evaluarea zonei despre care se consideră că ar fi dificilă. Care sunt motivele pentru care este considerată această zonă una dificilă? De ce nu crește iarba naturală în zona respectivă? Poți identifica factori precum lipsa luminii naturale, solul sărac, drenajul deficitar sau un trafic intens. În funcție de factorii pe care îi vei identifica, poți lua o decizie potrivită în ceea ce privește gazonul pe care va urma să îl montezi.
Este important, așadar, să alegi tipul de gazon potrivit – un gazon cu toleranță la umbră sau unul rezistent la trafic intens dacă ai identificat una dintre aceste două probleme ori alt tip de gazon, în funcție de necesități.
Rulourile de gazon pot salva aspectul estetic al oricărui colț din grădina ta
Într-adevăr, soluția la care poți apela atunci când dorești ca toată grădina să arate impecabil, iar în anumite zone iarba se încăpățânează să crească este montare gazon. Fiind vorba de zone dificile, este important ca acesta să fie montat de profesioniștii care cunosc toate detaliile legate de o montare reușită, iar întreținerea ulterioară trebuie să se facă, de asemenea, în mod corespunzător.
Montarea corespunzătoare este cheia
Chiar dacă pare o acțiune simplă la prima vedere, este important să fie avute în vedere toate aspectele esențiale, iar montajul să se facă în mod corespunzător, pentru un rezultat nu numai plăcut din punct de vedere estetic, ci și calitativ.
Nu uita că extrem de importantă, înainte de montarea propriu-zisă, este pregătirea terenului: eliminarea buruienilor și ierburilor existente, îndepărtarea pietrelor, nivelarea suprafeței, adăugarea unui strat de drenaj suplimentar dacă este nevoie și altele. Poate fi nevoie chiar de îmbunătățirea solului, dacă acesta este sărac.
După această etapă, are loc instalarea propriu-zisă a gazonului, însă lucrurile nu se opresc aici: este nevoie de o îngrijire ulterioară corespunzătoare. Udarea în mod regulat, aplicarea unor îngrășăminte sau protecția împotriva buruienilor sunt doar câteva dintre aspectele pe care trebuie să le ai în vedere pentru ca gazonul să reziste și în zonele mai dificile ale grădinii tale.