Acoperişurile verzi – armonie între arhitectură şi natură în proiectele de peisagistică

august 24, 2023by iza0
Temperaturile mari pe care le resimţim vara în marile oraşe ne determină să ne dorim din ce în ce mai mult contactul direct cu natura. Nu întotdeauna avem timp să plecăm pentru a petrece câteva ore într-un parc sau într-o localitate montană, astfel că vom găsi alte soluţii care să ne ofere beneficiile spaţiilor verzi.
Amenajarea acoperişurilor verzi, precum şi transformarea curţii noastre într-o grădină de vis, pot reprezenta modalităţile prin care ne sporim confortul, dar prin care dăm şi o mână de ajutor mediului înconjurător, contribuind la creşterea nivelului de oxigen şi la scăderea temperaturilor exterioare.

Acoperișul verde – o soluţie pentru orice clădire

 

Un acoperiş îmbrăcat într-o haină naturală formată din plante care se adaptează cu uşurinţă condiţiilor de mediu, nu doar că va contribui la îmbunătăţirea designul exterior al clădirii, ci va spori şi nivelul de confort al beneficiarilor, ajutând în acelaşi timp le reducerea temperaturilor exterioare pe timpul verii, precum şi la reglarea nivelului de umiditate.

 

Atunci când ne propunem să amenajăm acoperisuri verzi, echipele de specialişti ne vor fi alături, aceştia putând decide în funcţie de specificul clădirii şi al acoperişului ce tipuri de design şi amplasament se potrivesc cel mai bine, precum şi ce specii de plante se vor adapta condiţiilor de mediu.

 

Indiferent că alegem să îmbrăcăm doar anumiţi pereţi, prin plantarea de specii agăţătoare şi stratificarea prin jardiniere, sau dacă dorim o terasă total verde, specialiştii vor parcurge pentru noi toate etapele necesare, de la spaţiere şi aplicarea de materiale izolante, până la montarea sistemelor de drenaj, a straturilor de pământ şi plantarea propriu-zisă.

 

 

Gazonul, oaza noastră de frumuseţe şi sănătate

 

Dacă dispunem de o curte generoasă şi dorim să îi oferim un aspect plăcut şi echilibrat, atunci gazonul nu ar trebui să lipsească din amenajarea generală a acesteia. Gazonul se alege în funcţie de sol şi de specificul climatic, iar una dintre cele mai practice şi rapide soluţii, atunci când este necesară plantarea gazonului, poate fi reprezentată de gazonul rulou.

 

Curtea noastră se va îmbogăţi cu un covor verde, des şi consistent, atâta timp cât de etapa de montare gazon rulou se ocupă specialiştii în domeniu. Aceştia vor pregăti solul în vederea aplicării straturilor de gazon, vor îmbina eficient fâşiile şi vor face recomandări legate de tundere, fertilizare, aerare, irigare şi tratare.

 

Montat corect şi întreţinut corespunzător, gazonul va fi rezistent, îşi va păstra aspectul frumos şi sănătos, contribuind la realizarea unei amenajări exterioare originale şi plăcute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună un consultant