3 stiluri de amenajare potrivite pentru curțile mici

octombrie 5, 2023by iza0

În aglomerația urbană care ne înconjoară, spațiile exterioare au devenit tot mai limitate, însă acestea ascund noi oportunități de exprimare a creativității. Dorința de a transforma cele mai mici suprafețe de teren în adevărate oaze de relaxare crește interesul pentru peisagistică și amenajări curți mici.

 

În continuare îți prezentăm 3 stiluri de amenajare cu caracteristici distincte, pe care le poți integra cu succes în curtea ta de mici dimensiuni.

 

 

Stilul romantic

 

Dacă vrei o atmosferă boemă în spațiul tău exterior, o curte în stil romantic nu te va dezamăgi.  Aceasta este una dintre cele mai creative idei grădină, cu detalii ce inspiră romantism și creează decorul perfect pentru activitățile tale relaxante preferate.

 

Începe o amenajare romantică a curții cu alegerea culorilor, cele pastelate de roz, crem sau lila creând o ambianță caldă și liniștitoare. Florile cu aspect delicat și o mireasmă dulce, precum liliacul, lavanda sau bujorii, completează acest decor de poveste.

 

Optează pentru mobilier cu aspect vintage, perne cu motive florale sau textile în nuanțe pastelate, pergole înconjurate de flori cățărătoare și pavaje cu pietre naturale. Toate acestea te introduc într-o altă epocă, demnă de secolul al XIX-lea.

 

 

Stilul rustic

 

Căldura și frumusețea stilului rustic conferă prețiozitate celor mai mici spații, creând o atmosferă de basm chiar la tine acasă. Te sfătuim să optezi pentru materiale naturale, precum lemnul sau piatra. După cum știi deja, lemnul este elementul de bază al stilului rustic, acesta putând fi utilizat la garduri, pergole, obiecte de mobilier sau chiar la aleile pietonale.

 

Piatra este preferată pentru a adăuga textură și culoare curții, fiind întâlnită la zidurile de sprijin, terase sau poteci. Din acest peisaj magic nu pot lipsi piesele de mobilier vechi, care conferă autenticitate stilului, dar nici florile de câmp și ierburile aromatice.

 

Vrei să intensifici și mai mult atmosfera rustică din curtea ta? Atunci îți recomandăm includerea obiectelor artizanale, care creează o atmosferă călduroasă și primitoare, specifică acestui stil. Alege vase de lut lucrate manual, potcoave, lămpi cu abajur sau textile tradiționale.

 

 

Stilul minimalist

 

 Simplitatea și eleganța unei curți minimaliste sunt atemporale, remarcându-se prin liniile clare și funcționalitatea ridicată. Tocmai de aceea, acest stil de amenajare este potrivit curților mici, în care excesul de ornamente nu își are locul.

 

Mobilierul cu forme simple este completat de perne și accesorii în nuanțe neutre, care creează un aspect armonios. De altfel, albul, negrul, griul și nuanțele naturale ale lemnului sunt preferate în designul minimalist.

 

Funcționalitatea spațiului este, de asemenea, importantă, cu atât mai mult atunci când se dorește amenajarea unui spațiu exterior mic. Ai grijă să profiți la maximum de fiecare colț al curții, printr-o zonare a acesteia, în funcție de nevoile tale. Poți avea zone de relaxare, pentru servit masa sau grădinărit.

 

Plantele respectă aceeași simplitate întâlnită la mobilier și la celelalte decorațiuni. Alege ierburi aromatice, precum salvia, lavanda, cimbrul sau rozmarinul, care îți înfrumusețează curtea prin culoare și mireasmă. Alte alegeri inspirate sunt plantele suculente, Yucca, bambusul sau Artemisia, grație formelor simple, care sunt ideale pentru stilul minimalist.

 

Amenajarea unei curți mici poate fi o provocare, dar și o oportunitate pentru a crea spațiul perfect de relaxare. La Peisagistica Shri Garden, transformăm orice provocare în curți spectaculoase, care să răspundă nevoilor fiecărui client în parte. Contactează-ne și află cum dăm viață curții la care tu visezi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună un consultant